Hva skjer?LokallagUtfløttarstemnetGjestebokSøk i Bardal.info

Ny brann i Bardal

Det gamle ungdomshuset opp i flammer

Ungdomshuset i Bardal opp i flammer

Det gamle fraflyttede ungdomshuset i Bardal brant sent tirsdag kveld ned til grunnen. Brannmannskaper fra Bardal og Leland kjempet ved 23-tiden for at ilden ikke skulle spre seg til nabohus og til bygdas telekiosk som ligger bare 10 meter fra det brennende ungdomshuset.

Av Av Martin Jøsevold
Publisert  30.12.2008 - 23:19
 
LOKALE: Det lokale brannkorpset var godt i gang med slokkingen rett etter at brannmeldingen kom. 
 
FARE: Telekiosken like ved det gamle ungdomshuset berget unna brannen. 

Brannen ble oppdaget av flere av naboene ved 21.30-tiden. Det kommunale brannvesenet ble varslet samtidig som det lokale korpset satte i gang med det lokale brannutstyret.

Brannvesenet fra Leland var på plass ca. klokken 22.10, og fikk rullet ut slangene, men da hadde bygdas egne brannmenn holdt flammene i sjakk i nærmere en halv time.

Leirfjord kommune har ved en rekke anledninger de siste årene foreslått å legge ned den lokale brannstasjonen i Bardal, men bygdefolket har klart å hindre vedtakene hver gang.

Det gamle ungdomshuset i Bardal ble bygd av bygdefolket selv i 1914. I fjor høst flyttet Bardal Ungdomslag sin aktivitet fra det gamle huset til den nedlagte Bardal skole, og ominnredet den til et nytt bygdehus.

Det gamle ungdomshuset ble i fjor lagt ut for salg og en kvinne fra Østlandet kjøpte det, uten at vedkommende så langt har tatt det i bruk. Huset sto derfor helt tomt, men det var tilkoplet elektrisk strøm.

Politiet fra lensmannskontoret i Sandnessjøen var til stede, men kunne ikke si noe om årsaken i går kveld.

Se flere bilder på galleriet

Siste:

Opplysningene ovenfor er sakset fra nettutgaven til HA. Brannvesenet holder på med etterslokking og vil trolig bli der en stund. Det blåser for øyeblikket sterk storm i Bardal og det er stor fare for at takplater og annet restmateriale  vil bli tatt av vinden og ført over til naboeiendommene. Det er meldt opp til 30 sekundmeter vind med nordlig rettning.

bardal.info har ingen opplysninger om branntilfellet utenom det som fremkommer i dagsavisen. Det opplyses av vitner at brannen startet i yttergangen eller i gulvet men dette er foreløpig ikke bekreftet.

Huset var som kjent ikke i bruk for øyeblikket  og ingen personer er meldt skadd i forbindelse med brannen . Det er sørgelig at et gammelt landemerket er borte. Heldigvis var vindrettningen ikke faretruende for de øvrige husene i nærheten. Brannveggen mot nabohuset holdt flammene unna og med god hjelp fra det lokale brannvesenet klarte de å kjøle ned veggen slik at  denne ikke tok skikkelig fyr.

Takk til det lokale brannkorpset.  Dette beviser at det er viktig at det finnes et lokalt branndepo i bygda. Heldigvis er det vedtatt i kommunestyret at depodet skal bestå og at utstyret skal oppgraderes.

 

Til toppen av siden Tilbake til hovedsiden