Hva skjer?LokallagUtfløttarstemnetGjestebokSøk i Bardal.info

Minnemarkering i Bardal

Rosemarsj mot terror og fremmedhat !

Bardal Ungdomslag arrangerer Rosemarsj  torsdag 28 juli, kl. 19.00.

Start fra BardalsMat .

Marsjen går mot Bardal Kirke hvor blomstene legges ned ved bautaen.

Appell ved Torbjørg Nikolaisen

Redaktør gjør oppmersom på at arrangementet var gjort på initiativ fra Bardals befolkning og spesielt lille Vilde. Det var ikke knyttet opp til Bardal Ungdomslag som tidligere nevnt ................se bilder i galleriet

Fra Helgeland Arbeiderblad:

Etter initiativ fra Vilde på 9 år, arrangerte Bardal Grendeutvalg og Bardal Ungdomslag et stille tog fra Bardal Bygdesenter til kirkebakken torsdag kveld.

Vel 80 personer møtte fram med roser eller andre blomster fra egen hage i hendene for å vise sin solidaritet med ofrene etter terrortragedien og deres pårørende. Toget endte ved minnebautaen over Snorre Jøsevold som omkom på krigens siste dag i1945, forrige gang Norge var rammet av terror.

I en varm og manende appell minnet leder av Bardal Grendeutvalg, Torbjørg Nikolaisen om hva kampen for et åpent og fritt samfunn betyr for oss alle. Hun oppfordret blant annet ungdommen til å være politisk aktiv og kjempe for de demokratiske verdiene.

Arrangementet ble avsluttet med at forsamlingen sang Nordahl Griegs «Til ungdommen» før prost Martin Kildal takket for initiativet som ga ham og alle andre muligheten til å få vise sin medfølelse og solidaritet.

Til toppen av siden Tilbake til hovedsiden