Hva skjer?LokallagUtfløttarstemnetGjestebokSøk i Bardal.info

Hemnesjazz ankommer kaia i Bardal

Hemnesjazz, med Jekta "Gjertrud av Ranen" og Colin Archer-skuta "Kristine" er nå klare for turen nordover til Kabelvåg, i det som kalles "Båtslogæ 2005". Onsdag 27. juli klokka 12 stevner de ut fra Hemnesberget. Første stopp blir i Bardal der ekspedisjonen skal utrustes med proviant fra Bardalsmat på Wangbrygga.

Båtslogæ 2005 er gjenopptagelse av en gammel frakteveg, en sjøens karavane, som i tidligere tider fraktet båter bygd på Hemnesberget opp til Kabelvåg for å selges til fiskerne. I 2005 er lasten noe annerledes. Nå er det kunst kultur, og næringsutvikling som er fylt i lasterommene på de to skutene. I spissen står musiker- og kuntnerkollektivet Freak, også kjent som rockeband. Offisielle representanter for Hemnes kommune er med, samt Hemnes Jazzforum og den danske kokebokforfatteren Chili-John Rasmussen, pluss mye annet.

Onsdag 27. juli klokka 12 stevner vi ut fra Hemnesberget. Første stopp blir i Bardal der ekspedisjonen skal utrustes med proviant fra Bardalsmat på Wangbrygga. Ferden fortsetter til Nesna, med konsert kl. 21.00 på "Thorvald's".

Torsdag 28. juli lander vi i Gildeskål etter nattseilas langs kysten nordover fra Nesna. Her besøker ekspedisjonen Olsokdagene, med minikonsert
på kaien på kirkestedet kl. 14.00.

Båtslogæ fortsetter så videre til fylkeshovedstaden. Beregnet ankomst til Bodø blir torsdag kveld. I vårt program står det at det blir en kveldskonsert på Molokroken Kafé. Dette er forandret den tradisjonsrike puben "NORDLÆNNINGEN".

Fredag 29. juli starter med frokost kl. 11.00 i båtene i Småbåthavna. Her er også vår kunstutstilling åpen og vi informerer om ekspedisjonen.
Vi forlater Bodø og setter kursen mot Kjerringøy der det er fest i Stornaustet kl. 21.00.

Lørdag 30. juli seiler vi over Vestfjorden til hovedmålet for logæ, Kabelvåg. Ved ankomst der setter vi opp de medbrakte varer til auksjon på torvet. Vi
har med diverse tradisjonsprodukter fra Hemnesberget og industrien der. Liste over auksjonsgjennstandene finner du senere på http://www.hemnesjazz.no/

I Kabelvåg besøker vi også kunstmiljøet i byen og foretar historisk vandring
til Storvågen før vi inviterer til besøk ombord og spiller en konsert på
Præstengbrygga sammen med lokale musikere.

Underveis kan du holde deg oppdatert via www.hemnesjazz.no . Her vil de bli reportasjer, fotos og stemningsrapporter fra denne begivenheten.

Vi minner om at det er full anledning for private båter fra Rana å tilslutte
seg seilasen til Kabelvåg. Ring 45852125 og hør nærmere.

Mange hilsener fra Båtslogæ 2005,

Frank Marstokk,
Prosjektleder

 

Artikkelen er hentet fra http://www.hemnesjazz.no/ sin nettside.

 

Til toppen av siden Tilbake til hovedsiden